Nieuw: Restaurant Ninh Binh in Amersfoort
Sinds december mag de Hof zich een restaurant rijker rekenen. Het uit Hilversum overgevlogen restaurant Ninh Binh laat ons kennismaken met de authentieke Vietnamese keuken. Aan het roer staan twee eigenaren, waaronder chef-kok Phuong met Vietnamese roots.
Geïnspireerd door de uiteenlopende smaken en kooktechnieken van haar geboorteland is de kaart zorgvuldig samengesteld. En die kaart, die is enorm. Van Vietnamese klassiekers tot bijzondere smaakexplosies zoals de Vietnamese carpaccio met mango en munt. Lekker, want wij mogen hier komen proeven.
Uiteten bij Ninh Binh
Bij binnenkomst ruik je al heerlijke geuren vanuit de open keuken. Het is een mooi, donker interieur met grote muurschilderingen en veel planten. Naast loungebanken en vele lage en hoge tafels heeft het ook plek aan de bar. Supergezellig voor je als eerst wil borrelen of juist wat later op de avond wil aanschuiven. Op tafel liggen de stokjes al klaar (maar ook bestek - don’t worry) dus het is alleen nog een kwestie van kiezen.
Het concept is simpel. Kies 3 a 4 gerechtjes uit per persoon en bestel wanneer je wil. Kan in één keer, kan ook in meerdere rondes. Wij kozen voor het laatste. De gerechtjes zijn voedzaam, in de basis niet zout (heel bewust) en in tegenstelling tot wat velen vaak denken niet heel pittig. Maar dat kan allebei wel.
De Vietnamese kaart
Dat kiezen, dat was dus lastig. Want de kaart is groot en veel gerechten hebben een vlees-, vis en vega(n) variant. Ideaal voor een gecombineerd gezelschap. Ga voor de supermalse Vietnamese ribs die letterlijk glijden van het bot, proef zeker de dumplings, bestel de carpaccio dus én vergeet absoluut niet de bao buns.
De vegan buns met tofu zijn superrrrr crispy en smaakvol. Daarnaast zagen de pannenkoekjes er ook lekker uit. Maar wij moesten nog een plekje over houden voor het dessert en deze dus tegoed houden voor een volgende keer. We toppen af met pandan spekkoek (natuurlijk) en een gefrituurde bao bun met mango-ijs. Nom nom nom.
De Vietnamese keuken heeft mij echt verrast door de bijzondere smaakcombinaties. En omdat de kaart zo uitgebreid is, moet je of met een zeer lege maag komen of gewoon nog een keer terug. Mensen weten het nieuwe restaurant al te vinden en het loopt ook al snel vol in de weekenden. Dus zeker zijn van een plekje, reserveer je tafel bij Ninh Binh op tijd. Enjoy!
Ps. Laat je in de comments weten hoe het was?